Банкеръ Daily

Общество и политика

Цветанов: Моето съкращение не е Ц. Ц., а е Цв. Цв.

"Моето съкращение трябва да бъде Цв.Цв., ако трябва да бъдем точни. Така че Ц.Ц. не знам кой го твърди, но мога да ви уверя, че аз не се припознавам в тези инициали." Това коментира пред бТВ председателят на парламентарната група на ГЕРБ и новоизбран член на парламентарната комисия за контрол на спецслужбите и СРС-тата Цветан Цветанов по повод скандала около изчезналите тефтери на бившия шеф на комисията по конфликт на интереси Филип Златанов.

Цветанов заяви, че инициалите от тефтерчето "Д.П." са били преправени на 10, каквито съмнения се появиха след съпоставка на ксерокопията, показани от прокуратурата с факсимиле от единия тефтер.

"Би могло да се предположи на база на това, което се създаде като голям шум в обществото, но мисля, че тук по-правилният отговор трябва да бъде даден от компетентните органи, в които са съхранявани доказателствата по това дело, а те са били в следствието и в прокуратурата", заяви Цветанов.

Според него тези, които нямат интерес от изчезването на тефтерчетата на Филип Златанов, това са ГЕРБ и президентът Росен Плевнелиев. "Знаете, че всичко, което беше изговорено в публичното пространство точно преди година-година и половина на обилната пресконференция, която беше презентиран на слайдове всичко това, което беше на текст в тези тефтерчета, аз мога да ви кажа, че единствената цел беше дискредитирането на ГЕРБ, унищожаването на ГЕРБ, и разбира се, унищожаването и дискредитирането на президента като личност, и да може да бъде действително неглижирана президентската институция", добави Цветанов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във