Банкеръ Daily

Общество и политика

Цветанов: Моделът на Ценко Чоков няма да се повтори

Моделът на Ценко Чоков в Галиче няма да се повтори повече. Гаранция е целият този фокус от страна на медии, граждани и политици. Ние редовно провеждаме срещи с хората и  получаваме от тях обратна връзка за събитията в техния регион. Вслушвайки се в техния глас, ние можем да определим най-подходящия кандидат и така да защитим интереса им. Това коментира пред журналисти във Велико Търново председателят на парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов.

„Проведоха се частични местни избори в 9 населени места, като в 4 от тях ГЕРБ е победител. В смесените региони за победа се бориха единствено ГЕРБ и ДПС. БСП и ДОСТ напълно отсъстваха. Нека всеки сам си направи равносметката“, категоричен бе Цветанов.

Той призова всички партии след изборите да обединят усилията си, за да решат проблемите на хората и да не създават допълнително противопоставяне.

По-рано БСП обяви, че не признава резултатите от частичните избори за кмет в с. Галиче и с. Беден и ще подаде искове за тяхното касиране. Това обяви заместник-председателят на социалистите Крум Зарков на пресконференция в централата на партията.

Той посочи, че ще пуснат сигнали и ще искат проверки от прокуратурата срещу няколко лица, сред които бившият кмет на Галиче Ценко Чоков за упражняване на натиск от затвора и срещу Стефан Терзийски - общинският председател на ГЕРБ и собственик на местната кабелна телевизия, който бил регистрирал служителите си в Галиче предварително, за да повлияе нерегламентирано на резултата.

От БСП ще пуснат сигнали и срещу общинския председател на ДПС Касъм Касъмов за неправомерни деяния, срещу кмета на Девин за това, че се е месил нерегламентирано в изборния процес, както и срещу директора на военен завод Георги Георгиев, който е упражнил влияние върху своите служители.

Facebook logo
Бъдете с нас и във