Банкеръ Daily

Общество и политика

Цветанов: Междуличностните противоречия в "Обединени патриоти" се отразяват негативно на ГЕРБ

Междуличностните противоречия в коалиция „Обединени патриоти" се отразяват негативно на ГЕРБ, но криза в управлението няма и споразумение с коалиционните партньори се изпълнява изцяло, заяви днес в Пещера председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Защото, когато сме подписвали коалиционното споразумение, когато сме приемали управленската програма, всички тези стъпки за доходите, за секторните политики, за сериозния акцент в образованието, ние го изпълняваме сто процента. Има на моменти противоречия между личности в нашите коалиционни партньори ОП, които са три формации, които, разбирате, че самите те имат някакъв проблем от време на време, който трябва да решат, но то не е концептуално за управлението", каза той.

Страната ни днес не се нуждае от предсрочни избори. Няма обществена подкрепа за някаква алтернатива, защото такава липсва, заяви още Цветанов. Той припомни, че към момента бюджетът, който ще се гледа за 2019 г., е с 5 милиарда лв. повече, т.е. държавата ще направи повече разходи за подобряването на живота.

"Когато някой иска да провокира криза, това означава, че той не иска да реши проблемите на хората, а да ги отложи във времето. Ние правим точно обратното. Искаме стабилна държава и фактът, че държавата ще похарчи с 5 млрд. лв. повече в сравнение с тази година и то без да се увеличи дефицитът, говори именно за стабилност, добре работеща икономика и отлична събираемост на приходите", обясни Цветанов.

В Пещера Цветан Цветанов присъства на откриването на обновена сграда на общинската администрация и на нова спортна площадка.

Facebook logo
Бъдете с нас и във