Банкеръ Daily

Общество и политика

Цветанов: Извинявам се на всички за неудобството

Извинявам се на всички за неудобството, в което изпаднахме – ГЕРБ няма да прави компромиси с европейските ценности. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов във връзка с думите на вицепремиера Валери Симеонов, който защити подалия оставка заради снимка с нацистки поздрав зам.-министър на регионалното развитие Павел Тенев.

„Разговарях само преди минути отново с Валери Симеонов, ние се чуваме почти всеки ден с колегите от Обединени патриоти. Той също ми каза, че подобни думи не е изричал пред журналистите, които са го написали. Не мога да бъда критерий за това какво е казал един човек, при положение, че не съм присъствал. Неприятна е ситуацията. Искам да се извиня на всички за това неудобство, в което изпаднахме, защото правителството прави много по-добри неща, а ние трябва да коментираме подобни скандали, които под една или друга форма ще се генерират или ще се провокират. Ние трябва да бъдем коректни и искрени към обществото и пред вас медиите", каза Цветанов. 

Той подчерта, че е убеден от начина и поведението, което ГЕРБ показва, откакто е член на ЕНП, че няма да направи компромиси с европейските ценности. "Ние ще бъдем този стожер, за да не се появяват подобни неприятни моменти“, допълни Цветан Цветанов. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във