Банкеръ Daily

Общество и политика

Цветанов: Изборът в ООН е въпрос на геополитика

Смятам, че анализаторите и изводите, които ще се правят оттук нататък, може би на първо място ще бъдат, че ние като нация никога не можем да бъдем единни, когато имаме една кауза, когато имаме една възможност. В общи линии това противопоставяне във вътрешнополитически план, то се изнесе и в международен и от тази гледна точка повече се виждаха негативните, слабите места, и то по-специално в голямата си част бяха облечени в жълтения. Това коментира председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов по БНТ.

"Не показахме качествата на двете прекрасни жени, които България имаше и в лицето на Ирина Бокова като първи кандидат, който вървеше в тази надпревара и, разбира се, Кристалина Георгиева с всички нейни качества, които притежава", обясни Цветанов. 

Според него за голямо съжаление, както в немалка част от подобни процедури, винаги противопоставянето и вътрешното противоборство води до липсата на единство и национално отговорна политика.

„Не претендирам за такава компетентност, за да мога да дам обективната оценка, но все пак нека да припомня, че ЮНЕСКО е част от организацията на ООН. И самият факт, че имаме вече две българки в лицето на Кристалина Георгиева, няма как държавите, които имат пряко отношение към избора на генерален секретар, може би да имаме и шеф на ЮНЕСКО, и генерален секретар в лицето на Кристалина Георгиева”, уточни той.

Цветанов допълни, че Кристалина Георгиева е част от ЕК, знаете, а има  наложени санкции към Русия, а това не е останало незабелязано от руската страна. 
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във