Банкеръ Daily

Общество и политика

Цветанов иска да обединява "всички център-дясно мислещи"

Бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов представи инициативния комитет за учредяване на новата си партия „Републиканци за България“. Бе приета и учредителната декларация на партията.

В инициативния комитет са общо 89 души. Забелязват имената и на други бивши представители на ГЕРБ като ексдепутата Джема Грозданова. Участват още журналистът от БНТ Горан Благоев, както и братя Вълневи от Чикаго, които добиха популярност като собственици на телевизия Би Ай Ти. Открояват се имената и на шампиона по щанги Благой Благоев, който живее в Мелбърн, както и на оперния певец Георги Пандуров от Кьолн.

"Днес ние полагаме началото на един нов политически проект, който трябва да обедини всички център-дясно мислещи български граждани. Един проект, който трябва да отстоява евроатлантическите ценности и посока. Един проект, който да даде възможност на многообразието, което имаме в България, на етносите, които имаме в страната ни, да бъдем заедно и да няма това противопоставяне, което наблюдавах през всичките тези години", заяви Цветанов.

Според бившия зам.-председател на ГЕРБ в България има институционална криза, противопоставяне и липса на реален политически дебат.

В приетата с единодушие учредителна декларация се посочва, че сред основните цели на партията ще бъде воденето на дясно-центристка политика, която да е неразривно свързана с принципите на демократичност, предвидимост и толерантност.

Учредяването на партията "Републиканци за България" е предвидено за следващата седмица – на 27 септември.

Facebook logo
Бъдете с нас и във