Банкеръ Daily

Общество и политика

Цветанов и Симеонов не виждат парламентарна криза

Първи реакции след решението на "Воля" да напусне парламента. Темата коментираха управляващите от ГЕРБ и "Обединени патриоти". Пред журналисти в парламента Цветан Цветанов и Валери Симеонов заявиха, че не виждат парламентарна криза, въпреки че две от петте парламентарнопредставени партии няма да участват в заседанията. 

"Няма предпоставки за предсрочни избори, страната е стабилна, парламентът върши своята работа", заяви в кулоарите на Народното събрание председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. 

На въпрос как ще се подсигурява кворумът в пленарна зала Цветанов изтъкна, че управляващото мнозинство е съставено от над 121 народни представители и ще трябва да се дисциплинира. 

Сметките обаче показват, че в даден момент работата на парламента ще зависи от ДПС. В противен случай никой от управляващото мнозинство не може да си позволи отсъствие - дори по здравословни причини. 

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов на свой ред заяви, че не е притеснен за кворума: "Мога да коментирам само факти. До момента никой не е напуснал, имаме само заявка. Дълг на всеки народен представител е да ходи на работа". По думите му парламентът работи добре и няма криза.

Председателката на БСП Корнелия Нинова не пожела да коментира в детайли решението на "Воля", тъй като допуска, че излизането на групата и съответно връщането ѝ в парламента си "имат цена".

Facebook logo
Бъдете с нас и във