Банкеръ Daily

Общество и политика

Цветанов: ГЕРБ нямаше да допусне фалита на КТБ

Председателят на парламентарната група и заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов даде своето съгласие да бъде оповестен списъка с политиците, които са получавали пари от КТБ.

"ГЕРБ винаги е разчитала на други банки, които са се доказали като стабилни. Ние ще подкрепим Нинова в тези нейни емоции, но по-скоро ще се съсредоточим в този мандат да няма подобна банкова криза, каквато може да бъде създадена само когато управлява БСП", допълни Цветанов.

По думите му през 2014 г., когато КТБ фалира, ГЕРБ са подкрепили "адекватните мерки". Според него, ако партията му е била на власт по онова време, нямало да се стигне до фалита на банката.

"ГЕРБ не носи никаква отговорност за КТБ", категоричен бе Цветан Цветанов. Все пак той отказа да коментира обещанието на президента Румен Радев, че ще гарантира сигурността на банкера Цветан Василев, ако даде показания в България.

Цветанов обвини опозиционната лидерка Нинова, че "умишлено е подвела журналистите", когато е представила кореспонденцията си с прокуратурата по казуса "Цанков камък", посочвайки, че е получила отговор от главния прокурор Сотир Цацаров.

"БСП се опитват да въвлекат в тази цялостна политическа интрига всички институции, включително и президента", заяви Цветанов. Той разясни, че всъщност писмото на прокуратурата до Нинова е подписано от прокурор Тарев.

Депутатът Александър Ненков обясни, че от управляващата партия не са коментирали дали Нинова е виновна за "Цанков камък", или не. Той не бил притеснен от факта, че отива на съд.

"Тя вече три пъти дава пресконференции, за да каже, че няма нищо общо с този проект. Ние сме казали единствено и само, че тя е участвала в кабинета, при който проектът е бил реализирал", добави Ненков.

Интересно бе и становището на Антон Тодоров. Според него "заговорят ли от БСП за истина и справедливост, значи някой в партията им се готви или вече краде".

Тодоров отбеляза, че социалистът Кирил Добрев многократно се е срещал с Цветан Василев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във