Банкеръ Daily

Общество и политика

Цветанов: Бойко Борисов няма да е следващия премиер на България

Това правителство е изчерпало доверието за политиките, които прави днес. Разбира се, че всяко правителство има своя министър-председател и виждате, че желанието на демократичната общност е за оставка на премиера Борисов, което автоматично дава един много ясен знак, че в един следващ управленски мандат, независимо каква ще бъде конфигурацията на политическите сили, би могло да се направи кабинет  и е ясно отсега, че поне един човек няма да бъде министър-председател и това е Бойко Борисов, смята бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов, който в неделя представи своя политически проект "Републиканци за България".

Цветанов даде заявка, че би управлявал с всяка политическа формация, която ясно се придържа към евроатлантическата посока.

"Всичко зависи от разговорите, които могат да бъдат водени след приключването на едни парламентарни избори. В момента нашата цел е да дадем възможността перспектива и хоризонт на страната ни с хора, които са от демократичната общност и които са в център-дясно, но виждате, че тези ценности като евроатлантическите вече отстъпват от дневния ред на политиците", обясни той.

Учредяването на партията "Републиканци за България" е предвидено за следващата седмица – на 27 септември.

Бившият депутат от ГЕРБ Джема Грозданова съобщи, че основната причина да напусне ГЕРБ е, че не  е намирала ефективност в своята работа. "В един момент видях, че това, което върша, вече няма смисъл. За мен парламентът няма достатъчно доверие, за да взима легитимни решения и за смятам, че са необходими предсрочни избори, за да дойде ново доверие", заяви Грозданова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във