Банкеръ Daily

Общество и политика

Цветанов: Благодарение на Борисов имаме с 2 млрд. лв. повече в хазната

За местните избори, съдебната реформа, бежанците, националната сигурност, здравеопазването... Това са само част от приоритетите, които ГЕРБ смята за важни и трябва да бъдат решени през новия политически сезон. 

От трибуната на Народното събрание председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че кабинетът "Борисов" има волята да гради страната, защото тя няма време за губене и трябва да се покажат видимите резултати. 

"Вече доказахме и практически борбата с контрабандата и сивата икономика. Лично с волята и разпореждането на премиера Бойко Борисов бяха формирани специални смесени екипи от представители на държавните институции, които разследват всички сигнали за контрабанда и нередности, касаещи ощетяването на бюджета и държавата", заяви Цветанов. Той се похвали, че вследствие на тези действия приходите за държавата са с над 2 млрд. лв. в сравнение със същия период на миналата година, когато управлението бе в ръцете на БСП, ДПС и "Атака". Бившият вътрешен министър заяви, че очакванията са в държавната хазна да влязат с 800 млн. повече само от ДДС спрямо миналата година. 

"Социалната реформа е пропита от философията на възможното. Ние се стремим да създаваме реалистични очаквания у хората. Полагаме усилия да гарантираме адекватни спрямо икономическата ни среда и социалния статус на хората помощи и плащания", отбеляза Цветанов. По думите му ГЕРБ ще се стреми да промени трудовото законодателство, за да има гъвкав и динамичен пазар на труда, както и да бъде намалена безработицата. "Ще продължим да съобразяваме стъпките в пенсионната реформа с демографските и социално-икономическите реалности в страната", подчерта Цветанов. 

По думите му ГЕРБ няма да подкрепи в последния момент промени в избирателния закон, каквито предложиха от ДПС. "Категорично заявяваме, че ще следим за прозрачното представяне и консенсусно реализиране на структурните реформи в спешната и болничната помощ. Ще настояваме и за яснота при определянето на основния и на допълнителния пакет от медицински дейности като гаранция за правата на здравноосигурителните лица", изтъкна още лидерът на парламентарната група на ГЕРБ. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във