Банкеръ Daily

Общество и политика

Цветанов бе награден за принос към разкриване на архивите на ДС

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и председател на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов бе удостоен с грамота и почетен плакет от Комисията по досиетата за приноса му за публичното разкриване на архивите на Държавна сигурност и комунистическите тайни служби. Това се случи по време на конференцията „Документите на комунистическите тайни служби - реалност, образование и памет“. Форумът се провежда по повод председателството на Комисията по досиетата на Европейската мрежа за съхранение на архивите на бившите тайни служби/ЕМСА/ за 2018 г.

„Тези награди са голяма чест за мен. Искам да благодаря на колегите от 43-тото Народно събрание, с които заедно успяхме да разширим обхвата на Комисията по досиетата. Мога да гарантирам, че и занапред ще продължим да защитаваме интересите на демократичната общност“, заяви Цветанов.

Той подчерта, че промяната, която се направи в учебните планове, е изключително важна. „Сега децата ни ще имат възможността да знаят истината за този период от нашата история“, изтъкна той.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във