Банкеръ Daily

Общество и политика

Цветан Цветанов: Не желая да ставам председател на Народното събрание

Категорично съм заявил, че не желая да заемам поста председател на Народното събрание. Не желая да заемам тази позиция, защото това ще ме отклони от ежедневните ми ангажименти със структурите на партия ГЕРБ и подготовката за всички следващи избори. Това съобщи Цветан Цветанов, председател на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията, който заедно с административния секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов внесоха необходимите документи за регистрация на кандидат-президентската двойка на партията в Централната избирателна комисия.

„Може ли да бъде слаба кандидатура председателят на българския парламент, и то втори мандат, и то първата жена, която е станала председател на НС? От всички останали наши опоненти не виждам някой да е бил на такава ръководна позиция в държавното управление, в държавната законодателна дейност. От тази гледна точка смятам, че това е несериозно и някой търси нещо да изважда от контекста и да се прави на забележим. Цецка Цачева има необходимите качества, има богат опит”, обясни Цветанов.

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ е убеден, че с юридическата си подготовка Цачева ще изпъкне пред останалите по време на дебати. Тя била добре запозната с всичко, което е минало като законодателство в българския парламент, както и имала опит от всички международни срещи, в които е участвала и организирала, за да прави външната политика на България, синхронизирано с останалите институции.

Цветанов уточни, че председателят на парламента ще излезе в неплатен отпуск в рамките на кампанията за президентските избори.

Facebook logo
Бъдете с нас и във