Банкеръ Daily

Общество и политика

Цветан Цветанов и Петър Москов се явяват на изборите в коалиция

Снимка: Архив

"Републиканци за България" и КОД внесоха документи за регистрация в ЦИК в коалиция под името "Национално обединение на десницата" за предстоящите избори за президент и вицепрезидент,и народни представители на 14 ноември. 

Формациите на бившите министри в кабинети с мандат на ГЕРБ Цветан Цветанов и Петър Москов съобщиха, че коалицията ще издигне своя кандидат-президентска двойка.

Бившата дясна ръка на Бойко Борисов - Цветанов посочи, че в последните два парламента се е видяла среда на отрицание, на противопоставяне, а проблемите пред държавата са изключително сериозни.

"Това, което ние искаме да направим е да запазим истинската реална политическа координатна система – ляво, дясно и център. Размиването на тази политическа координатна система означава, че някой има някакви други задкулисни интереси, или концентриране на власт в една личност или в една институция. Искаме да възстановим парламентаризма. Това може да стане когато има диалог, когато има прагматизъм", обясни Цветан Цветанов. 

На последните предсрочни парламентарни избори - през юли тази година - "Републиканци за България" спечели 0.31% от гласовете или 8 546 гласа. КОД на Петър Москов се яви в коалиция с БЗНС, БДФ и СЕК, спечелвайки 0.29% от вота или 7 872 гласа.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във