Банкеръ Daily

Общество и политика

Цвета Караянчева поведе контрапротеста на симпатизантите на ГЕРБ

S 250 a55bd6f5 6ec5 4b01 b39f 0d7e3fbe6309
S 250 d57508be d28b 418d b6c2 b2c2dce975a1

Симпатизанти на ГЕРБ от цялата страна се събраха на контрапротест пред Министерския съвет София, за да подкрепят легитимно избраното правителство. Повечето то симпатизантите пристигнаха с автобус, час преди началото на протестната акция.

На площада в „триъгълника на властта” са председателят на Народното събрание  Цвета Караянчева, депутати от ГЕРБ, евродепутати и много млади хора. Симпатизантите на ГЕРБ носят провокативни плакати, на които пише: “Аз съм мутра“. Те поискаха оставката на президента Румен Радев.

Караянчева каза, че присъства на протеста като народен представител и гражданин. Тя изрази възмущението си от поведението на президента Радев по време на вчерашната антиправителствена акция. “Това, което направи вчера президентът е скандално. Той призовава на бунт, той призовава хората на гражданско неподчинение. България е демократична държава и всеки има право да отиде до урните и да гласува. Нима, когато го избраха него за президент изборите не бяха честни? Или само, когато ГЕРБ печели, тогава са нечестни. Ние имаме ангажимента към всеки един български гражданин да живее добре и го доказваме всеки път”, заяви емоционално тя.

Караянчева каза още, че иска да се чуе различният глас, който подкрепя правителството на България. „Ние не правим протест или контрапротест, както го наричат. Правим митинг в подкрепа на европейското правителството", заяви тя. Според нея е недопустимо държавният глава да се обръща към легитимно избраното българско правителство, както и към прокуратурата, наричайки ги "мафия". "Скандално е това президентът да призова на бунт", възмути се тя.

"Ние не работим за мафията и не сме мутри! Мутри ли сме?", попита множеството и социалния министър Деница Сачева. "Не!", отговаряха вяло симпатизантите на управляващите.

"Нямаше днес да сме тук, ако вчера президентът не беше призовал "Мутри, вън!" Къде е това вън? Къде да отидат ония 1 млн. души, които са гласували за ГЕРБ?", попита депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

“Моето послание е: внимавайте, защото червеното се възражда, аз съм много притеснен от завръщането на комунистическо червените настроения. В нашия президент разпознавам един твърдо ляв президент, какъвто досега не сме имали“, обяви възрастен привърженик на Бойко Борисов и ГЕРБ.  

Двата протеста са отделени с дълъг кордон с полицаи и няма как протестиращите групи да се окажат в близост.

Facebook logo
Бъдете с нас и във