Банкеръ Daily

Общество и политика

Цвета Караянчева гласува за промяна в Кърджали

"Гласувах за промяната. Гласувах за това за Кърджали да стане по-добро място за живеене, за да могат да се върнат децата ни. Да може Кърджали да си възвърне славата на красив, уютен и най-вече подреден град". Това каза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева след като упражни правото си на глас в Кърджали.

"Призовавам моите съграждани нека днес да излязат да гласуват. Техен избор да бъде, никой не може да им казва как да гласуват, но нека да помислят кой би бил най-полезен за по-доброто развитие на Кърджали. Нека да изберат него", заяви Караянчева. 

На въпрос могат ли да повлияят резултатите от местните избори на политическата обстановка като цяло, Караянчева категорично отговори: "В никакъв случай." Тя посочи, че местните избори са изключително различни от другите. "Местната власт е мажоритарен избор и затова българските граждани ще направят избор по места. Те гласуват за най-добрия. Парламентарните избори са нещо друго. Не очаквайте парламентарни избори след тези местни избори", каза още тя. 

На въпрос дали очаква президентът да подпише указ на главния прокурор Караянчева заяви: „Нека да оставим президента да се запознае с материалите и да вземе решение, все пак аз съм представител на парламента“.

Караянчева допълни, че очаква балотаж в Кърджали.

Facebook logo
Бъдете с нас и във