Банкеръ Daily

Общество и политика

Цвета Караянчева: Депутатите не са безделници

Не е вярно, че депутатите са безделници, те работят в комисии и по избирателните си райони и видяното в пленарната зала е много малка част от тяхната дейност. Това каза пред bTV председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Когато й бе напомнено, че именно лидерът на нейната партия ГЕРБ Бойко Борисов е използвал обидната квалификация по адрес на народните представители, тя отговори, че не е съгласна с премиера. "Всеки един народен представител работи в избирателния си район, работи и тук в комисиите. Това, което виждат зрителите в залата, е само повърхността на работата на народните представители", смята Караянчева.

Според шефката на НС е проблем, че хората не разбират, че "депутатите също имат своите чувства, своето отношение", "не са някакви извънземни" и си имат приятели. Затова и тя призова гражданите да дойдат и да видят как заседава Народното събрание, за да видят какво правят избраниците им.

Тя обаче все пак призна, че проблем с качеството на дебата има: "Когато парламентът се използва за политически цели, а не за конкретни предложения, конкретни дебати… Ние, политиците, сме малко сбъркани, когато гоним някаква цел, не подбираме средствата". В същото време обаче Караянчева беше категорична, че не съжалява за това, че е била груба като депутат: "Политическата битка го е изисквала".
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във