Банкеръ Daily

Общество и политика

COVID-19 затвори Министерството на икономиката

Сградите на Министерството на икономиката ще бъдат затворени за пълна дезинфекция заради установени случаи на коронавирус сред служителите. Предприети са всички необходими мерки. Това съобщиха от ведомството.

Министърът на икономиката Лъчезар Борисов е с отрицателен PCR тест за Covid-19. Поради контакт със служител на министерството, който е с положителен тест, министърът ще се самоизолира за 10 дни. Това съобщиха от министерството във Фейсбук.

Министър Борисов апелира да помогнем на лекарите в борбата им с Covid-19 и да спазваме всички правила на здравните власти.

През изминалото денонощие у нас са регистрирани 2 569 нови случая на коронавирус. Направените PCR тестове са 11 226. В днешния ден достигаме до 42 701 общо потвърдени случаи на COVID-19 от началото на пандемията. Активните случаи към 28 октомври са 22 597, като от тях 2 217 заразени се намират в болница, а 145 пациенти са в интензивни отделения.

Заразените медицински лица - лекари, медицински сестри, санитари, вече са 2020. 

Министър-председателят Бойко Борисов подкрепи с пост в профила си в социалната мрежа "Фейсбук" българските медици, които снощи излязоха пред болниците и призоваха към отговорност.

„Лекарите, медицинските сестри и санитарите отново излязоха пред болниците. Защото коронавирусът се завърна с нова сила. Екипите, които спасяват животи, апелират да бъдем отговорни. За да опазим себе си и близките ни”, пише той.

Пореден народен представител от „БСП за България“ е дал положителна проба за коронавирус. За това съобщи депутатът Анна Славова във "Фейсбук" профила си.

„Дойде време и за моя пост... Скъпи, приятели, днес и аз излязох с положителен резултат за COVID-19. Съжалявам за неудобството, което причинявам на всички, контактували със семейството ми! Желая ви да бъдете здрави!”, е написала Славова.

„Пазете се, носете маски и спазвайте трите Д-та! Бъдете отговорни към себе си и към околните! Дължим го на лекари и учители, които се подлагат на риск всеки ден за нас!”, пише още народният представител от левицата.

Преди нея с новия смъртоносен вирус се заразиха други двама народни представители от Левицата – Иван Димов Иванов и Драгомир Стойнев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във