Банкеръ Daily

Общество и политика

COVID-19 затвори и Агенцията по кадастър

След министерството на енергетиката, COVID-19 затвори и Агенцията по геодезия, картография и кадастър в столицата. Причината е заразен служител. Работните помещения на сградата ще бъде затворени за дезинфекция, съобщават от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. 

Няма да работят и гишетата за обслужване на гражданите, намиращи се в сградата. В този период услугите, които се предоставят от АГКК, ще бъдат изпълнявани по електронен път.

Всички контактни лица на заразения служител в агенцията ще бъдат тествани.

Днес стана ясно, че огнището в смолянския завод за авточасти се разраства. Положителни са 60 от 350 проби. Очаква се официална информация за още 400.  Такава е неофициалната информация от проведеното масово тестване във фирмата. Тя беше оповестена на брифинг от директора на РЗИ Смолян д-р Мими Кубатева.

Чака се и потвърждение на резултатите от Националната референтна лаборатория. Тестването на работниците започна в петък по инициатива на работодателя.

PCR изследванията се обработват от частна лаборатория. Предприятието беше затворено за 24 часа за дезинфекция, но ще продължи да работи

Facebook logo
Бъдете с нас и във