Банкеръ Daily

Общество и политика

ЦКБ дари 8 дихателни системи на болници в седем областни града

Апаратите са от последно поколение, два от тях вече са в „Пирогов“ и ВМА

Централна кооперативна банка дари безвъзмездно 8 дихателни апарата последно поколение, заедно със специализирани медицински колички към тях, на болници от 7 града в страната, за да помогне при лечението на болни от COVID-19. Два от апаратите бяха дарени на най-големите столични лечебни заведения  - УМБАЛ „Пирогов“ и Военномедицинска академия, и бяха връчени днес от Албена Керанова, заместник-директор на ЦКБ - Клон "Централен".

„Коронавирусът е едно от най-големите предизвикателства, пред които целият свят се е изправял през последните поне две десетилетия. Солидарността и търсенето на общи решения за обществото са ключово важни в трудни моменти. Като социално отговорна компания, за нас от Централна кооперативна банка е привилегия и чест, че можем да допринесем за лечението както на болни от коронавирус, така и на пациенти с респираторни и други заболявания“, заяви Албена Керанова.

Фото: Димитър Кьосемарлиев

 

"Изключително благодарен съм за направеното дарение и оказаното внимание. Тази апаратура е много добра и тя ще бъде полезна при работа, както в COVID-звената, така и в едни от най-тежките реанимационни структури на „Пирогов“. Благодаря на ЦКБ за направеното дарение!", посочи изпълнителният директор на „Пирогов“ проф. д-р Асен Балтов при приема на дарението.

„Всяка подкрепа, всяка форма на солидарност е важна за нас, защото в тази борба на първо място е здравето. От началото на пандемията в България се наблюдава една безпрецедентна мобилизация в обществото, разгърна се безпрецедентна дарителска кампания. Използвам случая да благодаря на всички дарители“, заяви заместник-началникът на ВМА полк. доц. д-р Владимир Василев, д.м., който прие дарението.

Централна кооперативна банка дари дихателни апарати и медицински колички към тях още за болници в Плевен, Русе, Бургас, Стара Загора, Пловдив и Варна. Те са специално разработени за грижи и лечение на пациенти от всички възрасти – от новородени до възрастни хора, и са последно поколение, като бяха представени официално само преди броени дни.

Фото: Димитър Кьосемарлиев

Facebook logo
Бъдете с нас и във