Банкеръ Daily

Камелия Нейкова:

ЦИК трябва да подобри организацията на гласуването в чужбина

ЦИК успя да свърши своята работа според възможностите си за тези два месеца. Това заяви пред БНТ  председателят на ЦИК Камелия Нейкова по повод исканата оставка на Изборната комисия.

"Смятам, че успяхме да организираме провеждането на изборите, не смятам, че сме се провалили, има какво да се желае, аз също смятам, че по отношение на гласуването извън страната ЦИК трябва да положи максимално усилия при следващи избори, да подобри организацията", каза Нейкова.

По отношение на организацията с приемането на протоколите от секциите извън страната Нейкова каза, че от години има затруднение донякъде заради наличието на т. нар. междинно звено, "създава се един временен комуникационен пункт, където пристигат всички сканирани протоколи".

Председателят на ЦИК каза, че ще бъде направен анализ най-вече на времето, на движение на документите и всичко възможно да се подобри тази част от дейността.

"Да се скъси времето, през което тези документи от съответната СИК постъпват в този временен комуникационен пункт, от него към ЦИК и обратното към секционните комисии", коментира Нейкова.

Според нея не трябва да се допуска при следващите избори толкова членове да чакат т.нар. освобождаване, за да могат да напуснат изборното помещение.

Facebook logo
Бъдете с нас и във