Банкеръ Daily

Общество и политика

ЦИК трябва да намери за своя сметка склад за машините за гласуване

Централната избирателна комисия е уведомена с писмо от правителството, че трябва да намери за своя сметка склад, в който да се съхраняват машините за гласуване, които вече пристигат в страната. Това противоречи на водени разговори с вицепремиера Томислав Дончев, че изпълнителната власт ще предостави склад за съхранение и след денят на изборите. Членът на ЦИК Емил Войнов подкрепен и от други свои колеги заяви, че обществото трябва да бъде запознато с казуса.

„Преди около две седмици може би едно писмо получихме от господин Дончев, в което той ни питаше дали одобряваме склада, за който водят преговори МС и със съответната фирма. Изпратихме писмо до Министерски съвет, в което пишем, че одобряваме склада. Сега, изведнъж разбираме, че склад няма да ни бъде осигурен. Така че не мога да приема, че сега ЦИК трябва да търси склад за своя сметка”, заяви той.

Председателят на комисията Александър Андреев предложи с писмо да бъде уведомена фирмата "Сиела Норма", която спечели обществената поръчка за доставката на машините за гласуване, да намери за своя сметка склад, тъй като има задължения по логистиката. В крайна сметка Комисията реши да организира спешна среща с вицепремиера Дончев и с фирмата доставчик на машините, за да се търси решение на възникналия проблем.

Към момента машините са на съхранение в митнически склад.

Facebook logo
Бъдете с нас и във