Банкеръ Daily

Общество и политика

ЦИК свиква заседание в 23 ч., само БСП са за санкции срещу Борисов

“Вече трети ден ЦИК мълчи по въпроса за нарушенията на Изборния кодекс, които Бойко Борисов и неговите министри правят, водейки предизборната си кампания от прозореца на джипката.” Това написа във Фейсбук водачът на листата на БСП в Силистра Вяра Емилова.

Тя припомни, че в понеделник БСП сезира ЦИК, СЕМ и Брюксел за безпардонната агитация на министър-председателя и министрите му, които водят предизборната си кампания с държавен ресурс и с нашите пари, в нарушение на Закона за държавния бюджет. Емилова посочи и че, освен поведението на Борисов и министрите му поставят в неравностойно положение всички останали партии и техните кандидати в кампанията за 45-тия парламент.

“Снощи жалбата на БСП срещу Борисов се гледа в 23:00 ч., с една единствена цел – да няма публичност на това, което има да се случи. А се случва следното: представителите на ДПС, "Демократична България" и НФСБ напускат умишлено. На заседанието остават 16 души. Шестимата от БСП гласуват „за“ санкции срещу Борисов. Останалите 10 – „против“. Но ЦИК не можа да вземе решение, защото нито една от страните не събира мнозинство", пише Емилова. 

"Тук въпросът е: искат ли ДПС, НФСБ и "Демократична България" санкции срещу премиера за нарушенията на Изборния кодекс или не? С техните гласове Борисов щеше да бъде санкциониран. Но ДПС, НФСБ и"Демократична България" явно го пазят и спасяват, въпреки арогантните му изяви от джипката, които и тях поставят в неравностойно положение в тази кампания”, продължава водачът на БСП в Силистра.

Вяра Емилова отново постави въпроса докога ЦИК ще си затваря очите за грубите нарушения на Борисов. Тя настоя в името на справедливостта, в името на държавността и законите в страната, ЦИК да санкционира Борисов за нарушаване на Изборния кодекс.

Facebook logo
Бъдете с нас и във