Банкеръ Weekly

Общество и политика

ЦИК спря скандален клип на "Атака"

Централната избирателна комисия постанови спиране на излъчването в телевизиите и интернет на скандален предизборен клип на ПП „Атака“, в който  педофилията, гей браковете и кръвосмешението са представени като евроатлантически ценности. Решението на ЦИК е публикувано на официалната страница на комисията.

След сигнал от страна на Съвета за електронни медии ЦИК е разгледала подробно видеото. Според комисията клипът не съответства на текста от Изборния кодекс, който казва, че агитационните материали не трябва да накърняват добрите нрави.

Клипът изобразява света като разделен на две ценностни системи – евроатлантическа, изобразена в синьо, и православна - в червено.

Като основни характеристики на евроатлантическата система са посочени педофилията, гей браковете и кръвосмешението, които са свързани с думите "НАТО" и "интервенция", а червената страна на света радее за традициите и семейството, с които "Атака" се олицетворява.

Законът за радиото и телевизията задължава доставчиците на медийни услуги - телевизиите, да не допускат предавания, внушаващи национална, политическа, етническа, религиозна и расова нетърпимост, възхваляващи или оневиняващи жестокост или насилие.

Facebook logo
Бъдете с нас и във