Банкеръ Daily

Общество и политика

ЦИК ще плати половината от договора за логистиката на машините

Централната избирателна комисия реши, че ще плати половината от сумата по договора със „Сиела Норма“ за логистика на машинния вот за изборите на 14 ноември и балотаж на 21-ви.

За решението гласуваха 10 от членовете на ЦИК, четирима бяха против.

Днес е крайният срок за плащането за вота от неделя, половината от стойността на договора е 12 милиона лева.

Преди дни управителят на фирмата „Сиела Норма“ Веселин Тодоров бе категоричен, че ако не постъпи плащане до края на днешния, ден ще поиска от ЦИК прекратяване на договора. 

336 ще са машините за гласуване за втория тур на президентските избори за чужбина и те вече са изпратени за секциите зад граница. Това  обяви говорителят на Централната избирателна комисия Росица Матева при посещение на склада, в който се съхраняват устройствата и върви подготовката за разпращането им за страната.

"С тези машини е гласувано на 14 ноември и до края на деня те ще бъдат подготвени за гласуване в софийските избирателни секции. За машините за страната вече почти е приключила и утре ще тръгнат. В 12:30 тръгва първият камион за най-отдалечените места. на всяка машина има поставен етикет с мястото, адреса на секцията, номера на секцията и номера на машината. По този начин се устонявава коя секция за коя машина е", обясни тя.

Facebook logo
Бъдете с нас и във