Банкеръ Daily

Общество и политика

ЦИК ще обяви резултатите от референдума в предвидения от закона срок

Централната избирателна комисия като държавен орган, отговорен за изпълнението на Изборния кодекс и Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, се придържа изцяло към действащото законодателство. Това се посочва в съобщение на ЦИК.

Във връзка с появилата се в общественото пространство и разпространена в някои медии информация за манипулация на резултатите от референдума Централната избирателна комисия счита, че е необходимо да информира обществеността за следното:

Централната избирателна комисия не е обявявала под каквато и да е форма официални резултати от произведения национален референдум. Към настоящия момент Централната избирателна комисия продължава да изпълнява правомощията си по установяване на резултатите от националния референдум, в това число анализ на числовите данни от протоколите и анализ на несъответствията, посочват от ЦИК.

Централната избирателна комисия ще се произнесе със свое решение, с което ще обяви резултатите от произведения на 6 ноември 2016 г. национален референдум в предвидения от закона петдневен срок, се казва в съобщението.

Facebook logo
Бъдете с нас и във