Банкеръ Daily

Общество и политика

ЦИК: Само 52 машини не работят към 16.30 часа

Петдесет и две са отказалите машини за гласуване към 16:30 часа. Това е броят им от общо 10 516 устройства, като те не са могли да стартират или са преустановили работа в хода на изборите. Изразено в проценти, това означава че 0,49% от всички машини не работят, съобщи говорителят на ЦИК Росица Матева.

Матева допълни, че е взето ново решение във връзка с преустановяването на машинното гласуване. "Взехме решение РИК със свое решение да преустановяват машинното гласуване, тъй като към нас сигналите подават СИК. Не се спазваше реда, така че преценихме РИК да вземат това решение", обясни тя.

Ако има избиратели пред изборното помещение, изборният ден ще бъде удължен до 21 часа.

По-рано бе съобщено, че сред секциите, където се премина към гласуване с хартиени бюлетини, са такива в Добрич, Карнобат, Брусарци, Полски Тръмбеш и село Янково, както и две секции в Благоевградски избирателен район, 2 в Силистренски, 2 в 23-ти район в София и една секция в Бургаско.

Матева заяви също, че най-честите дефекти при машините са, че не не отпечатват разписките, не работи печатащото устройство или картите не сработват.   

Facebook logo
Бъдете с нас и във