Банкеръ Daily

Общество и политика

ЦИК работи върху изборите, след това ще обърне внимание на Слави Трифонов

Централната избирателна комисия работи по обявяването на крайните резултати от първия тур на президентските избори и не е обсъждала писмото на Слави Трифонов, в което телевизионният водещ обвинява ЦИК в манипулация на резултатите от референдума, каза говорителят на ЦИК Цветозар Томов пред БТА.

"До крайния срок за обявяване на резултати от първия тур има само няколко часа и ЦИК се е концентрирала върху тази задача. Срокът за обявяване на резултатите от референдум е петдневен. ЦИК не е извършвала никаква манипулация, още по-малко чудовищна, а просто си е вършила работата, като е въвела данните от протоколите, заяви Томов.

Трифонов обвини ЦИК, ЧЕ извършва чудовищна манипулация с гласуването за референдум. Той изпрати открито писмо до медиите по повод последните данни на ЦИК, че 13 000 гласа не стигат референдумът да стане закон.

"Общият брой на гласувалите за референдума е 3 501 220 души. За да е задължително решението на референдума, са необходими 3 500 585 гласа. Тоест, референдумът е успешен и решенията му са задължителни. ЦИК иска да извади 13 792 гласа, за да обяви референдума за незадължителен. Това е нарушение на закона", посочва водещият.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във