Банкеръ Daily

Общество и политика

ЦИК обяви имената на депутатите в следващия парламент

Централната избирателна комисия обяви списъка с избраните народни представители в 47-ото Народно събрание по изборни райони и кандидатски листи.

Кандидатите за народни представители, избрани в два многомандатни избирателни района, са длъжни в еднодневен срок от узнаването писмено да заявят в Централната избирателна комисия в коя листа желаят да останат избрани. Еднодневният срок започва да тече от второто по ред публикуване на решението на ЦИК на интернет страницата на комисията и в бюлетина на БТА. Заявлението трябва да е в писмена форма, саморъчно подписано и следва да постъпи в ЦИК в обявения срок. В случай, че кандидатът не подаде писмено заявление в този срок, ЦИК го обявява за избран за народен представител от изборния район, в който първо е регистриран за кандидат за депутат.

Вчера от ЦИК обявиха разпределението на мандатите в 47-ия парламент - "Продължаваме промяната" ще има 67 депутати, ГЕРБ-СДС - 59, ДПС - 34, "БСП за България" - 26, "Има такъв народ" - 25, "Демократична България - Обединение" - 16, "Възраждане" - 13.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във