Банкеръ Daily

Общество и политика

ЦИК не регистрира партията на Бареков, той обвини мафията и съда

Централната избирателна комисия отхвърли искането на партия "България без цензура" да бъде регистрирана за участие в предстоящите избори. Причината е желанието на Николай Бареков изписването на партията в бюлетината да бъде "Движение презареди България".  

Решението на ЦИК подлежи на обжалване в тридневен срок пред ВАС. 

По този повод Николай Бареков излезе с гневен коментар. За отказа на ЦИК той обвини мафията, която има интерес да го спре. 

"За сметка на нас миропомазаният Христо Иванов и неговата коалицийка бяха пуснати за 5 минути! Кой сега е плод на Задкулисието и кой е негова жертва???? Комплотът на мафията и съда от 2 февруари успя! Червенобузките извадиха мен и "Презареди БГ" от изборите... поне засега. Битката ще продължи още утре във ВАС!  ЦИК е политически и ПАРТИЕН орган, който наруши собствения си закон. Прие ни документите без писмени препоръки и после сам се оспори. Абсурдното е, че дори мислеха, въпреки волята ни, да ни сложат име, което вече българският съд е сменил (официално от утре, 50 дни преди изборите). Според драгите "надпартийни" членове на ЦИК името "Презареди България" не отразявало волята на нашите симпатизанти, 200 000 от които гласуваха за него, включително и всички членове и симпатизанти, присъстващи на Третия конгрес!", заяви евродепутатът. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във