Банкеръ Daily

Общество и политика

ЦИК назначи съставите на секционните избирателни комисии извън страната

Централната избирателна комисия е назначила съставите на секционните избирателни комисии извън страната за изборите за народни представители  на 4 април тази година.

Централната избирателна комисия е определи местата в държавите, в които ще се образуват избирателни секции извън страната, и броя на избирателните секции във всяко място при произвеждане на изборите.

На 17 март в Централната избирателна комисия се проведоха консултации за назначаване съставите на СИК извън страната между парламентарно представените партии и коалиции и партии и коалиции, които имат избрани с техни кандидатски листи членове на Европейския парламент от България, но не са парламентарно представени у нас. На консултациите са присъствали и други партии. В хода на консултациите е постигнато съгласие между участващите партии и коалиции, а протоколът от срещата, подписан от всички участници.

В срок, в Централната избирателна комисия са постъпили писмено предложение от министъра на външните работи за членове и резервни членове на секционните избирателни комисии извън страната за изборите за народни представители, насрочени на 4 април, както и писмени предложения за назначаване на съставите на СИК извън страната от всички участници на консултациите в ЦИК за назначаване на съставите на СИК извън страната.

С решението са определени 465 секции извън страната и списъкът е публикуван на страницата на ЦИК. Публикувани са незаетите места във всяка СИК извън страната.
Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.

Facebook logo
Бъдете с нас и във