Банкеръ Daily

Общество и политика

ЦИК иска жандармерията да не освобождава задържаните машини

ЦИК е отправила искане до Върховния административен съд за спиране на незабавното разпореждане на решение на съда за освобождаване на задържаните 228 машини, собственост на "Сиела Норма". От фирмата са поискали освобождаване на машините от ГД "Жандармерия" и преместването им в склад, собственост на фирмата, като планира да ги запечата.

"Сиела Норма" отправя искане до Дирекция "Жандармерия" да бъде изпълнено разпореждането на Административен съд - София град, като г-н Тодоров в писмото е заявил, че тези 228 машини, които се намират в запечатания контейнер, ще бъдат преместени в склада на "Сиела Норма". ЦИК отправи искане до ВАС за спиране незабавното действие на обжалваното разпореждане, а днес ще внесем и частна жалба, така че до произнасяне на съда по искането за спиране на незабавното изпълнение на обжалваното разпореждане Главна дирекция "Жандармерия", да не освобождава устройствата", обяскни мотивите на Комисията говорителката Росица Матева.

В понеделник (15 ноември) на закрито заседание Административният съд София-град е разпоредил да бъде прекратено безусловно действието на ЦИК, с което се е разпоредила за 228-те машини на "Сиела Норма".

Магистратите припомнят, че устройствата, складирани на територията на склада на "Карго партнърс", не са част от договора в ЦИК за доставка на допълнителните 1600 устройства.

Решението не е окончателно и може да се обжалва пред Върховния административен съд. Делото беше образувано по жалба на дружеството.

До действията на ЦИК се стигна, след като беше изнесена информация в общественото пространство, че в страната се намират 228 машини, които не са част от договора между избирателната комисия и дружеството във връзка с провеждането на изборите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във