Банкеръ Daily

Общество и политика

ЦИК глоби с 2000 лева и Ангел Джамбазки

Централната избирателна комисия наложи глоба от 2000 лева на Ангел Джамбазки, тъй като в качеството си на кандидат за член на Европейския парламент от ВМРО-БНД е нарушил разпоредби на Изборния кодекс. Решението подлежи на обжалване пред Софийски районен съд чрез Централната избирателна комисия в седемдневен срок от връчването му.

"Зам.-председателят на партия ВМРО е накърнил добрите нрави, сравнявайки реакцията на българската полиция в случая в гр. Куклен с брюкселската полиция при овладяване на улични безредици, в случая за отблъскване на терористично нападение, с използване на огнестрелно оръжие. Прави се внушение за използване на огнестрелно оръжие извън установения в закона ред. В телевизионния репортаж-клип е отразена среща с кандидатите за членове на Европейския парламент с ръководството на МВР и той е излъчен в рубрика "Евроизбори: по Телевизия Европа," се казва в мотивите за санкцията от страна на избирателната комисия.

Както "Банкеръ" писа, с  2000 лева бе глобен и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов заради използването на българското знаме в предизборен клип за евровота. Решението за санкцията е взето тази седмица, след като нарушението е установено на 5 май. Вицепремиерът е оспорил санкцията, но от комисията не са намерили основание да уважат протеста му.

Facebook logo
Бъдете с нас и във