Банкеръ Daily

Общество и политика

Циганите са жертва на демонтирането на България, твърди депутат от БСП

Циганското население е жертва на демонтирането на България. Когато имаме проблеми с циганите, имаме проблеми със собственото си общество, със собствената си индустрия, със собствената си държава. Това коментира депутатът от БСП Иво Христов.

"Основният проблем с циганите е свързан с тяхното пълно цивилизационно изключване от цивилизованото българско общество в последните 25-30 години, а всичко друго е следствие - проблемите с образование, здравеопазване, заетост", обясни Христов.

Според него преди това те са били интегрирани и са имали нормален здравен, образователен и трудов статус.

"След това са били изхвърлени от реформиращата се българска икономика и се появиха циганските гета, анклави на престъпност и анклави, застрашаващи българската национална сигурност, огнища на ислямски фундаментализъм. Държави и общества са се разпадали отвътре, именно с подобен взривоопасен материал. Кой разреши заселване на огромни цигански маси в градовете безконтролно? Кой разреши създаването на незаконни постройки на територията на тези гета? Кой разреши вкарването на наркотрафик и организирана престъпност точно в тези гета, което се знае и от компетентните органи? Кой разреши на територията на тези гета да се развива фундаменталистка дейност,което се знае и от ДАНС? Да не би циганите?“, попита Иво Христов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във