Банкеръ Daily

Борисов за 14-ия рожден ден на ГЕРБ:

Чувам хулите по адрес на партията, но не си струва да ги коментирам

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов честити рождения ден на управляващата партия. Той изказа благодарности към всички приятели и колеги. В свой пост във Facebook той напомни за трудностите, пред които са изправени българските граждани и каза, че се нуждаем от човечност, а всеки заслужава помощ. По думите му именно това отличава ГЕРБ от опонентите. 

Никога не съм твърдял, че сме безгрешни. Задали сме си високи цели и морални стандарти в партията и всеки, който не може или не иска да е на това ниво, си отива. В годините се разделихме със знакови лица за партията. Някои от тези решения не бяха лесни, но бяха правилни. Не можем да правим компромиси с принципите си. Дали чувам хулите по адрес на партията, Вас и мен - чувам ги. Дали си струва да ги коментирам - не. Тези хули са безпочвени и грозни, но хората са мъдри и виждат резултатите от ежедневната ни работа", заяви Борисов.

Печели този, който подготвя себе си, а не който разчита противникът да е слаб. Нека продължим да засилваме собствения си екип. Ситуацията в страната и света е достатъчно сложна и това само увеличава очакванията към нас. Затова трябва да сме по-добри, по-мотивирани, да предлагаме решения, да работим", заяви още министър-председателят.

Той отбеляза, че през оставащите 4 месеца до края на мандата му ще бъдат ключови в борбата срещу пандемията. "Със социално-икономическите ни мерки трябва да съхраним препитанието на хората, а с идването на ваксината да започнем контраатаката в тази продължителна война за всеки един човешки живот. С цялата си отговорност гарантирам, че каквото зависи от правителството - ще го направим! После нека гражданите да решат. За нас властта не е и никога няма да бъде самоцел. Независимо от изхода на вота, държавата ще бъде в добро състояние. Без фалирали банки, без рекорден бюджетен дефицит, без спрени евросредтва, без блокирани енергийни проекти и международна изолация. А с членство в Банковия съюз, в чакалнята на Еврозоната, със стабилни финанси, с нисък дефицит и външен дълг и с висока оценка за фискалната си политика от всички най-авторитетни международни рейтингови агенции", обяви още премиерът. 

Борисов увери, че той ще продължи да работи за развитието на партията. Напомни на своите, че трябва да бъдат близо до хората и да достигнат до всеки. Не пропусна да открои и факта, че ГЕРБ има подкрепата на чуждестранните партньори.

Защото сме можещи. Защото имаме уважението и доверието на международните ни партньори. Защото списъкът с успехите ни само за 14 години е няколко пъти по-дълъг от този на всичките ни опоненти взети заедно. Защото ние сме ГЕРБ. Честит рожден ден!", завърши поздравленията си премиерът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във