Банкеръ Daily

Общество и политика

Чумата се разраства, а Борисов се среща с футболен клуб, разкритикува го Корнелия Нинова

От БСП отново разкритикуваха управляващата партия, че не действа адекватно в битката с чумата по свинете, а се предприемат хаотични мерки по места. Според социалистите е нужна централизирана държавна намеса. Лидерът на партията Корнелия Нинова предупреди, че поскъпването на свинското ще удари всички хора, а социалното напрежение расте.

"Нямаме никакво намерение да трупаме партийни дивиденти. Всички българи ще пострадаме. Тук се изисква малко надпартийно съзнание", заяви Нинова и повтори предложенията за мерки срещу заразата. Сред тях е искането прокуратурата да бъде сезирана за бездействието на длъжностни лица, довели до епидемията, както и държавата да сключи рамков договор с около 2000 ветеринари на частна практика, които работят с големите свинеферми и не стъпват в районите с малко животни.

Докато заразата се разраства, единствената реакция от Министерския съвет била прессъобщение на спортна тематика, твърдят социалистите. "Не може цялата държава да ври и кипи и единственото прессъобщение да е за среща с футболен клуб "Арда", реагира лидерът на левицата по адрес на премиера Бойко Борисов. "Разбира се, ние разбираме за какво става дума. Идват местни избори. Сигурно взема пак кампанията на ръчно управление. Почва да раздава пари отсега, но има надпартийни интереси, които са далеч по-големи. За нас това е приоритетът на държавата", обвини Нинова министър-председателя.

Тя избегна отговора на въпроса какво мисли за политическата декларация на Слави Трифонов и бъдещата му партия "Няма такава държава". 

В брифинга взе участие и председателят на столичната организация на БСП Калоян Паргов. "Днес отново станахме свидетели на проблема с ремонта на "Ларгото". Това е поредната брошка в ревера на "грандиозните" успехи на ГЕРБ в София. Това започва да става хроничен проблем. Всички знаем за ремонтите на "Дондуков", "Граф Игнатиев", "Св. Седмочисленици". Искам отново да призова Йорданка Фандъкова да влезе в ролята си на кмет и да спре обществената поръчка за боклука. На всички вече е ясно, че в София много неща куцат. Нека да оставим новия кмет и новия общински съвет, които и да са те, да вземат решение за това", апелира Паргов. От изявлението му стана ясно, че през септември БСП ще обяви своя кандидат за местните избори.

Facebook logo
Бъдете с нас и във