Банкеръ Weekly

Общество и политика

ЧУЖДЕСТРАННИЯТ ИНТЕРЕС КЪМ КАПИТАЛБАНК И ТБ СЛАВЯНИ ЗАТИХНА

БНБ все още чака потвърждение от американската KFS Corporation за намеренията й да купи обявената в несъстоятелност ТБ Славяни. В началото на тази година представители на американската фирма заявиха интереса си да инвестират в обявената в несъстоятелност банка. Те се срещнаха с представители на управление Банков надзор в БНБ, на която бяха уточнени документите, които американците трябва да представят, за да бъде разгледана офертата им. И до момента обаче от KFS Corporation не са пратили исканите от БНБ сведения. От Централната банка вече губят надежда, че сделката за продажбата на ТБ Славяни ще бъде осъществена. Според експерти за излизането на кредитната институция от несъстоятелност са необходими над 10 млн. щ. долара.


Подобна ситуация се очертава и при КАПИТАЛБАНК. В началото на миналия месец International Busines Bank Corporation Ltd. (IBBC) базираната в Западна Самоа - островна държава в Южния Пасифик, изпратила писмо до БНБ, в което изразява интереса си към обявената в несъстоятелност КАПИТАЛБАНК.


От БНБ поискаха кандидат-инвеститорът да представи по-конкретно своите намерения. До момента обаче банкерите от Южния Пасифик не са потвърдили интереса си.

Facebook logo
Бъдете с нас и във