Банкеръ Daily

Мая Манолова е недоволна:

Чухме имената на кандидат-министрите, ще решим за подкрепата

Чухме имената на кандидатите за министри. Ще ги обсъдим в парламентарната група. Ще решим преди завършването на парламентарната процедура. Това каза лаконично Мая Манолова от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ след срещата за представянето на проектокабинета на „Има такъв народ“ пред журналисти.

"Има такъв народ" (ИТН) и "Изправи се БГ! Ние идваме!" (ИБГНИ) се събраха точно в 14 ч., за да обсъдят проектокабинета, който ще бъде оглавен от Пламен Николов. Именно той взема проучвателния мандат за съставяне на правителство миналия петък.

Цялата парламентарна група на ИБГНИ дойде да чуе имената на министрите, да разбере приоритетите на ИТН и да се запознае с визията на евентуалния министър-председател. Срещата обаче беше сравнително кратка - около 30 минути. Хората на Мая Манолова напуснаха зала "Изток" видимо разочаровани, но пред медиите бяха пестеливи в коментара си.

„Имате възможност да попитате вносителите на предложението“, каза лаконично тя в отговор на въпрос кои са кандидатите за министри.

Доколкото се разбра, обсъдени са били само имена на министри.

Филип Станев и Станислав Балабанов от ИТН заявиха, че ще говорят, след като приключат разговорите с всички парламентарни групи.

Това е първата среща на ИТН с партиите, от които очаква подкрепа в пленарната зала за правителство. По-късно е насрочен разговор с "Демократична България" (ДБ), а в 17 ч. с "БСП за България".

Последните две седмици напрежението между ИТН и ДБ се изостри. Напрежението си пролича както в парламента, така и задочно през медиите. И едните, и другите показаха различно виждане за бъдещата власт и за състава на кабинета.

Facebook logo
Бъдете с нас и във