Банкеръ Daily

Общество и политика

Човешкият фактор е ключов за Четвъртата индустриална революция

Бизнесът трябва да поеме водещата роля за излизане от социалната криза. Това заяви президентът Румен Радев на церемонията, на която бяха отличени финалистите от конкурса "Мениджър на годината – 2019". 

Държавният глава обяви победителя от 12-ото издание на надпреварата за успешни бизнес ръководители, организирано от списание "Мениджър". Радев връчи кристалната статуетка на Светла Несторова, главен изпълнителен директор, председател на Управителния съвет на 3ЕАД "Булстрад живот Виена иншурънс груп".

По думите на президента развитието на човешкия фактор е от ключово значение за Четвъртата индустриална революция и България се нуждае от икономическа среда с високи стандарти и постижения, както и от пример, с който все повече хора и институции се съобразяват. Държавният глава открои приноса на компаниите, които инвестират в капитала на българската нация и създават възможности и перспективи за младите хора.

Румен Радев напомни, че страната ни е с ограничени природни, човешки, финансови и икономически ресурси, но в същото време с огромни демографски и социални проблеми. Като най-ефективен начин за тяхното решаване, той посочи развитието на силна икономика и високи, устойчиви и догонващи темпове на растеж в сравнение с другите държави в Европейския съюз.

"Необходимо е в максимална степен да се оползотворяват човешките и материални ресурси, да се развиват високи технологии, производство с висока добавена стойност, високо качество на продуктите и услугите, иновативност и конкурентоспособност", отбеляза президентът. Според него постигането на тези амбициозни цели изисква личности, които знаят как в една динамична среда да ръководят сложни процеси, бързо да превръщат информацията в знание, а знанието в мъдрост и да гледат към бъдещето.

Церемонията по награждаването се състоя на сцената на Софийската опера и балет. Президентът Румен Радев беше придружаван от съпругата си Десислава Радева.

 

 

 

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във