Банкеръ Weekly

Общество и политика

Чобанов и ББР се срещнаха с бизнеса в Стара Загора и Ямбол

Министърът на финансите Петър Чобанов и изпълнителният директор на Българската банка за развитие (ББР) Иван Христов  проведоха срещи днес с представители на бизнес общността в градовете Стара Загора и Ямбол. В срещата участваха и областните управители на градовете - съответно Живка Аладжова и Николай Пенев.

Срещите имат за цел местните фирми да се запознаят с новите възможности за финансиране от ББР, както и с целия набор от инструменти, които осигуряват гъвкаво и нисколихвено кредитиране за малките и средни предприятия. Представителите на бизнеса имаха възможност да задават своите въпроси към министъра на финансите и експертите на банката.

Българската банка за развитие е създадена през 1999 г. като Насърчителна банка. В навечерието на петнадесетата си годишнина институцията има капитал в размер на 675 млн. лева, а общата стойност на активите й възлиза на 1.78 млрд. лева. Банката е в процес на преформулиране на своите приоритети с акцент върху малките и средните предприятия. Министерството на финансите е принципал на банката, в която държавата е мажоритарен собственик.

Facebook logo
Бъдете с нас и във