Банкеръ Daily

Общество и политика

"Червените" замалко да бламират Нинова за извънреден конгрес

Пленумът на БСП реши, че в края на октомври ще се проведе извънреден конгрес, на който ще бъдат обсъдени позициите на левицата за предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС, както и предложенията им за Бюджет 2018. 

Инициативата за конгреса бе на председателката Корнелия Нинова, но тя не срещна пълното одобрение на Националния съвет на БСП. Буквално в последния момент Нинова прокара идеята си с 4 гласа от присъстващите делегати. 

Голяма част от делегатите не бяха съгласни и с редица точки от дневния ред на пленума, съобщи bTV.  Все пак едно от техните предложения - да се обсъди вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов, бе включено в програмата.

Членът на изпълнителното бюро Кирил Добрев разясни, че извънредният конгрес "ще е насочен навън". По думите му БСП е силна опозиция на национално ниво, но не и на местно. "Затова искам да съберем всички структури и образно казано две години преди местните избори БСП да смени своя облик и да бъде опозиция и на местно ниво. БСП просто трябва да се мобилизира. Ако някой търси в Конгреса други поводи, няма проблем, може да даде тази битка вътрешно-партийна и ще получи", заяви още Кирил Добрев.

Днес на "Позитано" 20 ще обсъдят още реформата в МВР и проблемите в здравеопазването.

Facebook logo
Бъдете с нас и във