Банкеръ Daily

Христо Иванов:

Червената линия за нас е да не тласнем страната към поредните избори

Номинацията на Асен Василев за премиер е суверенно решение на "Продължаваме промяната", което не е обсъждано с нас предварително. За нас като въпроси стоят как ще изглежда мнозинството, каква ще бъде коалиционната конструкция, т.е. в какъв формат ще търсят подкрепа – дали просто ще търсят подкрепа за правителство на малцинството, или ще търсят коалиционни отношения. Това заяви пред журналисти в парламента съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

"Важно е и как тези коалиционни отношения ще бъдат структурирани, защото досега имаше много сериозен проблем в комуникацията и вземането на решения, което за мен беше основната причина за разпада на коалицията и на правителството. И вече нататък да се обсъжда персоналният състав на това правителство. Всичко това ще бъде предмет на преговори следващата седмица'', коментира още той.

"За нас непреодолимата линия е да не тласнем страната към едни поредни и деструктивни избори, но това не означава, че ще подкрепим всичко на всяка цена. Ще преговаряме и ще търсим здрав разум, насочен към това да има управление, което да носи резултати", допълни Иванов.

Съпредседателят на "Демократична България" посочи, че ще се отзоват, ако бъдат поканени от ПП на разговор за съставянето на новия кабинет.

Facebook logo
Бъдете с нас и във