Банкеръ Daily

Общество и политика

Чернобил, комунизмът и водата скараха ГЕРБ и БСП

Спас Гърневски

Депутатите от ГЕРБ и БСП за пореден път се скараха в пленарната зала на Сградата на съединението. Темата отново беше комунизмът.

Народният представител от ГЕРБ Спас Гърневски настоя в декларация от името на групата червената лидерка Корнелия Нинова да каже сега или при аварията в Чернобил народът е бил накаран от нейната партия да "диша рак и да пие отрова".

"Именно тоталитарният режим води до всеобхватен и фактически фалит. Гордите наследници на комунистическата наглост и арогантност ежедневно настояват от трибуната на Народното събрание за по-високи заплати и пенсии, но не казват колко по-ниски са били те в годините на техните управления", нападна Гърневски социалистите.

По думите му комунистите завещали амортизираната канцерогенна водопреносна мрежа. Той припомни, че заради чернобилската авария българите пили канцерогенна вода.

Депутатът от управляващата партия припомни и за жертвите на Народния съд и загиналите в трудовите лагери. Повод за това беше утрешният ден, в който се почитат жертвите на комунистическия режим.

"Крайно време е да спрем да ровим в костите на жертвите с цел политически облаги", ядоса се социалистът Александър Симов. "Винаги е странно как антикомунистически есета може да чете човек, който е писал стихотворения във възхвала на комунизма", каза той в декларация от името на групата в отговор на тази на Спас Гърневски.

Той подчерта, че партията му отдавала почит на всички загинали за демократичното развитие на страната. Симов обаче попита Гърневски къде вижда просперитета на управлението на Бойко Борисов. Депутатът от левицата припомни, че предишният кабинет на ГЕРБ е паднал заради улични протести.

"И третият кабинет на Борисов е на път да падне, защото хората са по улиците", прогнозира Симов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във