Банкеръ Weekly

Общество и политика

Чавдар Васев е новият зам.-шеф на митниците

Агенция "Митници" се сдоби с нов зам.-директор. Със заповед на финансовия министър Петър Чобанов на поста е назначен Чавдар Васев, съобщиха от пресцентъра на ведомството. Той ще отговаря за ресор Обща администрация в агенцията.

Васев е магистър по "Бизнес администрация" в Нов български университет и по "История" във Великотърновския университет „Кирил и Методий“. Има дългогодишен управленски опит като главен секретар на „Държавен застрахователен институт“ от 1999-а до 2002 година, след което до 2010 година работи в митниците. Преди това в периода от 1995-а до 1999 година е бил експерт в Главно управление „Митници“.

Чавдар Васев се бореше и за мястото на изпълнителен директор на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация". Той беше предложен от Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт.

След идването на власт на новата тройна коалиция рокадите в митниците станаха всекидневие. В началото на февруари, няколко седмици след като беше назначен оставка подаде зам.-шефът на митниците Румен Данев. Той отговаряше за контрабандата, но седмица след назначаването му беше хваната голяма пратка контрабандни цигари.

Facebook logo
Бъдете с нас и във