Банкеръ Daily

Общество и политика

Частни гардове не са охранявали протестите, категорични са от СДВР

Снощи, по време на демонстрацията пред сградата на Министерския съвет, от протестиращи е подаден сигнал за 2 лица, които са били в неадекватно състояние. Единият от тях е бил без документи за самоличност и отведен в районно управление, другият е бил отстранен от района на протеста. Това обяви по време на брифинг  гл. инспектор Красимира Стоядинова от "Охранителна полиция". 

Протестът снощи е започнал около 19.00 ч. в района на площад „Независимост”. В 21.30 ч. е започнало шествие към "Орлов мост", което е продължило по „Евлоги и Христо Георгиеви. Било е блокирано кръстовището на бул. "България" и "Черни връх". 

На "Орлов мост" има 23 палатки, 9 шатри и общо 30 души в тях. На кръстовището при Софийския университет има 18 палатки и 5 шатри с общо 12 души. На бул. „Цар Освободител” има 7 палатки и 6 шатри с 8 души.

Във връзка с твърденията на една от майките от "Системата ни убива", че при опита на техен бус да достигне до "Орлов мост" децата им са бити и бутани от полицаи, Стоядинова заяви, че няма информация за такъв сигнал. "Ако все пак има такъв, "Столичната дирекция" ще извърши проверка”, поясни тя.

Столичната полиция отрече присъствието на частни охранители в опазването на обществения ред по време на протестите.

Инспекторът от "Охранителна полиция" изтъкна, че такава проверка е извършена по сигнал още през миналата седмица и не е установено участие на служители от охранителни фирми в протестите. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във