Банкеръ Daily

Общество и политика

Частични местни избори се провеждат в Трън и други общини

Спокойно и без нарушения преминава изборният ден в община Трън, където днес се провеждат частични избори за кмет, съобщи БНР, като се позова на председателя на Общинската избирателна комисия в Трън Тодор Исаев.

Той допълни, че всички секции са отворили тази сутрин навреме и работят нормално. Четирима кандидати, подкрепени от две партии и два инициативни комитета, се борят за гласовете на жителите на общината. До извънредния вот се стигна след оставка на кмета на населеното място Станислав Николов.

3 620 са имащите право на глас. Те ще могат да упражнят правото си на вот в 21 избирателни секции, една от които подвижна. Преобладаващата част от секциите по селата са сборни и в тях ще гласуват жителите на няколко населени места. ОИК съобщи, че за гласоподавателите, живеещи в съседни села, е осигурен транспорт до секциите.

В града секциите са 4, като в една от тях ще гласуват и хората от село Банкя. Изборният ден ще продължи от 7 до 20 часа. 

За кметове гласуват и във врачанските села Ракево и Нивяни. Жителите на Ракево избират между двама кандидати. Според списъците избирателите са 611, а още 280 души са подали заявление за гласуване по настоящ адрес.

В село Нивяни право на глас имат 296 души. Те ще избират селски кмет между петима кандидати. Уличното осветление, боклукът и състоянието на гробищния парк са основните проблеми, поставени пред петимата кандидати за кметския пост в село Нивяни.

Местни избори има и във варненската община Вълчи дол, както и селата Генерал Киселово и Попович. Над 8600 са жителите на община Вълчи дол, които имат право на глас. Кандидатите за кмет са двама – Георги Тронков и Людмила Петкова.

25 са секционните избирателни комисии в 22-те населени места в общината, има и една подвижна секция, за която са заявили желание за гласуване 22-ма души.

В Генерал Киселово има 502-ма гласоподаватели и една секция. Кандидатите са Калина Христова и Петранка Господинова. 375 са гласоподавателите в село Попович. Там кандидатите за кмет са трима – Мирослав Иванов, Исмаил Мехмед и Еленка Янкова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във