Банкеръ Daily

Евгений Дайнов

Целта на шпионския скандал е да не се загуби София на изборите

В шпионския скандал се преплитат две линии - на опита за преврат с хакване на пръскачки пред парламента и на използване на държавни институции от страна на властта, за да бъдат убедени т.нар. десни гласоподаватели в София да гласуват за Йорданка Фандъкова. Целта на този скандал е една – политическа. Това заяви политологът проф. Евгений Дайнов.

"Такива неща винаги изглеждат нелепо, но в България това, което прави властта, за да си върне гласоподавателите от дясно, прилагайки руски политтехнологии, които дори в Русия вече не се предлагат, е на дълбоко провинциално равнище. Не, няма да успеят, защото това са елементарни манипулации", посочи Дайнов пред БНР.  Според него всичко това е прахосване на огромно количество средства и на репутации за нещо, което изначално е обречено. По думите му влиянието и самочувствието на ГЕРБ по места се разплитат, в редиците на партията цари изумителна несигурност, цари очакване за лоши резултати. От другата страна няма голяма опозиционна сила, която истински да се възползва от това и да преобърне баланса. България ще изглежда унило без цивилизована левица и цивилизована десница, категоричен е политологът.

"Това, което виждам в кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор и в истеричната подкрепа, която статуквото се опитва да организира в негова подкрепа, е, че ГЕРБ до такава степен са обезверени, че могат да печелят избори, до такава степен са разбрали, че властта им се изплъзва, че търсят спасител, който решително да наказва онези, които не слушат, отбеляза Дайнов.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във