Банкеръ Daily

Калоян Паргов:

Целта на БСП е балотаж в София

Целта на БСП е да стигне до балотаж срещу ГЕРБ в столицата на настоящите местни избори на 25 октомври. Това казва в интервю пред вестник "БАНКЕРЪ" лидерът на социалистите в София Калоян Паргов. 

"Нашият основен опонент е политическа партия ГЕРБ и Йорданка Фандъкова. Реформаторите, както винаги - дали във вида СДС-ДСБ, дали в сегашния си вид, са действали, действат и ще действат като присъдружна партия, като беквокал на ГЕРБ. Целта на реформаторите не е да променят София, защото благодарение на тях тя стана невъзможен град за живеене през последните 25 години. И Борисов, и Фандъкова продължиха тяхното управление. Целта на реформаторите е да пренесат националния модел на разпределение на порциите в държавата на територията на Столичната община. Да разпределят по същия начин порциите от това, което е останало за разпределяне в тази опоскана София", изтъква Паргов. 

Той коментира, че номинираният от левицата проф. Михаил Мирчев за кандидат-кмет на София е "подходящ кандидат за времето, мястото и момента". Мирчев е човек, който знае какво говори и следва това, с което се е ангажирал. По думите на Паргов това е важно за избирателите, защото единственият начин БСП да си върне доверието на избирателите е като започне да изпълнява своята програма.

"Току-така доверие не се връща. Но пътят, по който сме поели, има за цел да възроди автентичността на левицата в България през един съвременен прочит", коментира Паргов. 

Лидерът на софийската организация заяви, че в последно време от прекалената свободия и демокрация в партията, напусналите я се правили на инакомислещи на нейн гръб, зад което прозирали личните им кариеристични или икономически интереси. 

Паргов отбеляза още, че бизнесът има нужда от няколко неща - справедлива съдебна система, предвидима данъчноосигурителна система и квалифицирана работна ръка. Другото, което е необходимо е нов тип взаимоотношения, при които нито политиците, нито бизнесмените прекрачват тънката червена линия, отвъд която политиката прави бизнес или бизнесът прави политика. 

"Те са в симбиоза, взаимно са свързани, но трябва да бъдат по-скоро партньори, защото това е в общ интерес. Ние, политиците, се интересуваме от това хората да са доволни, да са нахранени, да са сигурни в бъдещето си. Бизнесът може да осигури всички тези показатели посредством това, което прави - работни места, добро заплащане, добро осигуряване и една предвидима среда за развитие на всеки един човек, който работи в тези компании", коментира още Паргов. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във