Банкеръ Daily

Общество и политика

Целият Изпълком на БФС е подал оставка

Всички членове на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз са подали оставка. Това разкри бившият депутат от ДПС и член на Изпълкома Камен Костадинов, който напусна заседанието преди края му.

Друг член на комитета, напуснал предварително заседанието - Венци Стефанов, обяви, че и селекционерът на националния отбор Красимир Балъков е подал оставка. 

Ще бъде насрочено ново заседание на комитета, за да бъде определена дата за провеждането на Конгрес на БФС. 

Президентът на БФС в оставка Борислав Михайлов отказа да коментира акцията на ГДБОП във Футболния съюз. Той отрече да е участвал в уреждането на мачове на каквото и да било ниво.

"Може би съм бил прекалено добър, а какво ще става след моята оставка - колегите в залата ще решат какво да правят. Аз ще си почивам известно време, ще ходя за риба, на спорт. Ако реша да се занимавам с нещо, ще разберете. Такъв тип като мен трудно се намира да понася толкова много неща. Не е нужно и да бъде бивш футболист. Трябва да е добър мениджър, да е добре поставен в обществото, но не мога да посоча човек", коментира Михайлов. 

Според него в България няма "черно тото", тъй като не е доказано. Той обясни, че не се чувства предаден и не би се върнал на същия пост във Футболния съюз дори след години.

"Всичките назначения са минавали през преговори с много треньори. Не съжалявам за нито едно назначение на треньор. Не влияя на решенията на Изпълкома", каза още Борислав Михайлов. 

Той отказа да поеме вина за състоянието на националния ни отбор. По думите му футболът го правят клубовете, а БФС е само регулатор.

"От държавата когато се говори, че се дават пари за футбола, това не означава, че са само за Футболния съюз", заяви също така Михайлов.

Изпълкомът реши временно длъжността на президент на БФС да изпълнява Михаил Касабов. Нов ще бъде назначен след свикване на конгрес. Касабов ще ръководи БФС, след като Йордан Лечков и Атанас Фурнаджиев си направиха отводи. Лечков обаче ще е натоварен със задачата да предложи нов селекционер на националите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във