Банкеръ Daily

Общество и политика

Целенасочено вадят думите на Тръмп от контекста, твърди Димо Гяуров

През последните дни и седмици много анализатори и у нас, и в чужбина се опитват да ни внушат, че промените, които настъпват и в България, и в Щатите, и в Европа са толкова грандиозни, че биха могли да бъдат свързани с някакви катаклизми, но аз не очаквам нищо такова, заяви ген. Димо Гяуров, бивш шеф на Националната разузнавателна служба, в интервю за БНР. 

"Не виждам основания за притеснения. Всички ние сме за едни радикални промени и в Европейския съюз, и по отношение на политиката на ЕС към бежанците, и по отношение на икономическата политика, и по отношение на множество други аспекти на дейността на ЕС. Що се отнася до промяната във върха на американската администрация, аз не бих видял и там нищо кой знае колко страшно, въпреки че мнозина коментатори напоследък виждат опасност по отношение и на НАТО, и на ЕС в начинанията или поне заявките, които прави новият американски президент", коментира Гяуров.  

Според него част от думите на Тръмп целенасочено се вадят извън контекста, коментират се само отделни фрагменти от негови изяви.

"Бих казал, че аз съм съгласен с огромна част от неговите заявки", допълни експертът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във