Банкеръ Daily

Общество и политика

Цачева: Тръгвам си с усещане за свършена работа

Правосъдният министър в оставка Цецка Цачева предстои да вземе решение дали ще остане в политиката. Цачева отново посочи, че според нея няма нарушения при сделката със закупеното от нея жилище в столичния квартал "Изток"

"Не, категорично, но той сподели моето намерение да подам оставка. В интерес и на ГЕРБ, и на правителството е този акт, който аз извърших. Искам просто категорично да сваля всякакво напрежение около премиера и правителството, просто всеки трябва да отговаря сам за себе си, така мисля аз, че се носи отговорност", заяви Цецка Цачева пред БНТ в отговор на въпрос дали премиерът Борисов я е принудил да подаде оставка. 

Тя каза още, че не е знаела, че няколко представители на ГЕРБ са си купили жилища от една и съща фирма. И добави: "Категорично мога да заявя, че нямам никакви взаимовръзки с фирмата! Аз съм убедена и сигурна като юрист, че сделката ми е спрямо законите на страната, но дали има престъпление или не или някакво друго нарушение, нека да го кажат компетентните институции."

Цачева подчерта, че по декларации може да се проследи, че цялото ѝ имущество, с което е влязла във властта, е заменено за този апартамент.

"Тръгвам си с усещане за свършена работа в министерството, а преди това и в парламента", каза още министърът в оставка.

Facebook logo
Бъдете с нас и във